Nieuwsbrief Hineni Zeeland november 2022

Created with Sketch.

Nieuwsbrief Hineni Zeeland november 2022

Lieve familie en vrienden,

Wat is er weer veel gebeurd sinds onze laatste nieuwsbrief van februari! We hebben een prachtige zomer achter de rug met een druk bezochte camping en voortdurend gasten in het appartement.

Door de maanden heen mochten we ook diverse mensen voor Stichting Hineni Zeeland een plekje geven in de stacaravan en het appartement. In juni is er een cameraploeg van RTL geweest om opnames van onze camping te maken, deze korte impressie is inmiddels uitgezonden in het programma Dit is Holland.

Dit brengt ons tegelijk naar hoe we er voor staan in de ontwikkelingen met de gemeente Veere. Na anderhalf jaar wachten, hebben we deze maand een reactie gehad op de aanvraag voor een bestemmingswijziging van agrarisch naar wonen. De aanvraag is goedgekeurd!

Helaas is de aanvraag voor het realiseren van vier prikkelarme slaapkamers in de schuur afgewezen. “In het principebesluit zijn dagbehandelingen toegestaan en overnachtingsmogelijkheden in de vorm van de minicamping, inclusief vier vaste standplaatsen en appartement. Wat de gemeente Veere niet wil is dat er in het buitengebied nieuwe (recreatie-)bedrijven ontstaan op woonbestemmingen, dus geen extra bedden”.

Wij hebben geen enkele intentie om een recreatieve invulling te geven aan onze Stichting. Het enige wat we willen is mensen met burnout- en stressklachten een mogelijkheid geven om een time-out te nemen en bij ons op adem te kunnen komen door middel van logeren. De locatie is daar uitermate geschikt voor. We zouden na twee seizoenen al een boek kunnen schrijven met reacties van gasten van de camping en het appartement hoe geweldig ze het hier vinden en hoe ze tot rust gekomen zijn! Het besluit van de gemeente geeft ons de uitdaging om onze plannen op een andere manier vorm te geven. Een mogelijkheid zou zijn om gasten voor Hineni Zeeland een plekje te geven op de camping, we vinden het dan wel jammer dat dit alleen in de zomertijd plaats kan vinden. In de toekomst zou een aanvraag voor winter-kamperen een idee kunnen zijn, maar daar is onze camping nog niet op ingericht wat betreft vorstvrije sanitaire voorzieningen.

In het afgelopen seizoen hebben we met behulp van een aantal vrijwilligers weer heel veelwerk kunnen verzetten in de vorm van zaaien,planten, snoeien, appelpluk, bomen rooien enherstel aan gebouwen. We genieten erontzettend van om te zien hoe het hele terreinopknapt, nog mooier wordt. De moestuin isuitgebreid en rondom ons hele terrein ligt nueen wandelpad waar ook gasten kunnen wandelen. Er gebeuren ook mooie dingen in de vorm van giften. We werden verblijd met een picknicktafel en een kleine tractor. Daarnaast werden we verrast door

vrienden die hun woon-strandhuisje aan ons kado gedaan hebben, omdat ze zelf een nieuw huisje gingen bouwen, het is eigenlijk een Tinyhouse. Hiermee hield de verrassing niet op, want vorige maand zijn we in contact gekomen met mensen die in hun vrije tijd mee willen helpen om dit huisje op te knappen. We ervaren dit als enorme zegeningen van God, waar we Hem dankbaar voor zijn.

Waar we ook van genoten hebben is, dat we ieder als echtpaar even lekker op vakantie konden deze zomer. Het was goed om na anderhalf jaar hard werken er even uit te kunnen en te ontspannen.

In november gaan Lianne, Hans en Wilma samen met nog drie anderen weer een

zendingsreis maken naar Kosovo. We waren gewend om vanuit onze huisgemeente (One Heart) elk jaar één á twee keer te gaan, maar door corona hebben we onze vrienden twee jaar niet kunnen bezoeken. We zien er naar uit om hen weer te ontmoeten.

Wat betreft onze plannen op de korte termijn, verlangen we er erg naar om in de schuur de ontmoetingsruimte en stilteruimte te kunnen gaan realiseren. Op deze manier kunnen we toch mensen (via de camping of van buitenaf) ontvangen voor een kleine timeout in de vorm van ontmoeting, aandacht, gesprek, koffie, gebed.

Als je een kijkje wilt komen nemen, ben je van harte welkom! Doe van tevoren even een belletje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNL